Vriendelijk eten!

Hier in de keuken is er een krijtbord op de deur met allerlei uitspraken gehoord bij de familie van de zuster van.  Ik laat u even meegenieten.

  Logica van mijn moeder:
"Zeven is nog altijd minder dan acht."
"Gedekt is gedekt"  (de tafel)
"Als k'ik ooit bots, ben ik dood voor ik gewond ben" (van de schrik)
"Een bidbox" (een biobox)

Uit de mond van 3-jarigen:
"Papegein" (papegaai)
"Krokkedellen" (kriekskes met frikandellen)
"Kasastine kaka" (bruine plasticine)
"Appelijntjes" (mandarijntjes)
"Tatanne ook vavetje aandoen" (Tante Annelies (dat ben ik) moet ook een slab aandoen.  Want het is een grote smos.  Dat laatste staat er wel niet bij, maar ik ben zeker van dat ze dat dachten)

Wijsheden van Poppemie:
"Ik ken vandaag meer mensen dan ik ooit gekend heb."
Welk sterrenbeeld heeft Annelies?  Ik weet het, iets uit de keuken: een broodrooster! (Ik ben een weegschaal)
"Meter is een vrijgezellige hé! "  (Meter, m'n tante, is single)

Opvoedingstips van de broer van:
"Vriendelijk eten"
"Ge moet met uwe mond leeg eten" (?)

Ik zeg het u, het is zwaar vertoeven tussen al deze verlichte geesten.

De nieuwe muren van de keizer.

Vandaag werd er op zolder geschilderd.
Begrijpt u ook meteen waar al die dozen vandaan komen.


Ik ben echt tevreden met het resultaat.





Bijblijven.

 Zondagmiddag kreeg ik ineens goesting om iets te bakken en omdat je er de dag van vandaag mee om uw oren wordt geslagen en ik natuurlijk niet wil achterblijven, koos ik voor cupcakes.  
Het recept komt van hier en als je dus ook hip & happening wil zijn, zo gaat dat ongeveer in z'n werk.

Je rijdt naar de dichtstbijzijnde superette die op zondagnamiddag open is en koop uw ingrediënten.


Boter mixen.


Suiker toevoegen.


Daarna volgen de eitjes.


Dan is het de beurt aan de bloem, gezeefd.  (En dat moet echt niet met zo'n vuil verroest zeefke)


En als laatste volgt de melk.


Nu heb je een schoon luchtig beslag.

Op dit moment raad ik je ten sterkste aan om een keer voor te proeven. Dit hoeft heus niet met een lepel, maar gaat het best met uw vingers en je moet minstens 2 à 3 keer proeven om goed te zijn.
 
Wanneer het beslag is goedgekeurd kan het in papieren vormkes gedaan worden en de oven in.


En na 25-30 minuten komt dat er dan ongeveer zo uit.


Als de cakejes afkoelen kan de 'frosting' gemaakt worden.
Hiervoor neem je bloem


 en melk


en laat dit papje een dikke 5 minuten doorkoken op een laag vuurtje.


In uw kom kap je dan wederom boter 


en bloemsuiker


en klop dit goed op.


Nu mag de afgekoelde melk-bloem drab erbij en dit mix je nog een vijftal minuten op 'volle galow' zeg maar. (Dat is Kempisch, ik weet niet of iemand dat begrijpt?)


Na 15 minuten koelen en wat handigheid is dit het resultaat en kunt ge u ziek eten. 
Smakelijk!

Alles kan ook stil gebeuren.

Deze morgenvroeg stonden m'n moeder en ik al om half negen aan te schuiven aan een oud schooltje in de buurt.  Er was een uitverkoop van oude schoolspullen en daar kom ik graag mijn bed voor uit.  Alles ging razendsnel de deur uit, maar deze kaart kon ik op de kop tikken.



Het is een oudere kaart van Europa met geweldig schoon kleuren, meteen ook de reden waarom ik ze heb gekocht.

Nu moet ik zeggen dat ik heel slecht ben in aardrijkskunde, maar daar staan daar dingen op waar ik nog nooit van gehoord heb. Zoals dit hier:
Iemand? 

Ook van 'het nauw' weet ik niks.  Bij ons noemt dat gewoon  't Kanaal.

Ik zal hier dus de komende tijd weer heel wat gaan bijleren en ik mag mezelf ook gelukkig prijzen dat de kaart, voor zo'n grote smos als ik, ook afwaschbaar is.


Vlak voordat we het voor bekeken hielden, zag m'n moeder dit lief lijstje hangen.  Hier thuis is al meermaals gezegd dat 'Opgeruimd staat netjes' hoogstwaarschijnlijk haar grafspreuk zal worden en als u weet dat borstel en blik haar beste vrienden zijn, begrijpt u dat we dit niet konden laten liggen.


Eenmaal thuis kwam dan de aangename verrassing dat er meerdere, een stuk of 40, van die leuke spreuken in de lijst zaten.






En dan nog even dit:  de opmerkzame lezer had het waarschijnlijk al door, maar vanaf nu zal het hier in't Vlaamsch te doen zijn.  
Toen ik pas begon met bloggen waren het merendeel van de blogs die ik kende in het Engels.  Pas later kwam ik ook hier, hier, hier of hier terecht en ontdekte ik een hele Nederlandstalige bloggemeenschap.
Nu is er wel één ding waar ik u voor moet waarschuwen: 

Mijn naam is 'De Zuster Van' en ik kan NIET spellen.

Gelukkig bestaat er nog zoiets als spellingscontrole, maar spijtig genoeg haalt die er geen dt-fouten uit. En die, dames & heren, maak ik veel. Heel veel.
Dus aan alle taalpuristen (en ik ben er al een aantal tegengekomen hier in Blogland!) probeer u in te houden, ik doe het heus niet expres.