dinsdag 14 juni 2011

Bijblijven.

 Zondagmiddag kreeg ik ineens goesting om iets te bakken en omdat je er de dag van vandaag mee om uw oren wordt geslagen en ik natuurlijk niet wil achterblijven, koos ik voor cupcakes.  
Het recept komt van hier en als je dus ook hip & happening wil zijn, zo gaat dat ongeveer in z'n werk.

Je rijdt naar de dichtstbijzijnde superette die op zondagnamiddag open is en koop uw ingrediënten.


Boter mixen.


Suiker toevoegen.


Daarna volgen de eitjes.


Dan is het de beurt aan de bloem, gezeefd.  (En dat moet echt niet met zo'n vuil verroest zeefke)


En als laatste volgt de melk.


Nu heb je een schoon luchtig beslag.

Op dit moment raad ik je ten sterkste aan om een keer voor te proeven. Dit hoeft heus niet met een lepel, maar gaat het best met uw vingers en je moet minstens 2 à 3 keer proeven om goed te zijn.
 
Wanneer het beslag is goedgekeurd kan het in papieren vormkes gedaan worden en de oven in.


En na 25-30 minuten komt dat er dan ongeveer zo uit.


Als de cakejes afkoelen kan de 'frosting' gemaakt worden.
Hiervoor neem je bloem


 en melk


en laat dit papje een dikke 5 minuten doorkoken op een laag vuurtje.


In uw kom kap je dan wederom boter 


en bloemsuiker


en klop dit goed op.


Nu mag de afgekoelde melk-bloem drab erbij en dit mix je nog een vijftal minuten op 'volle galow' zeg maar. (Dat is Kempisch, ik weet niet of iemand dat begrijpt?)


Na 15 minuten koelen en wat handigheid is dit het resultaat en kunt ge u ziek eten. 
Smakelijk!

9 opmerkingen:

  1. aaahhhhh... lekker !!
    Geweldig beschreven en prachtige foto's erbij.
    Ik lach nu nog ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En laat ik nu net bijna verjaren en ideeloos te zijn ivm mijn collegatraktatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo'n foto's op mijn ochtendmaag = niet goed voor mijn gezondheid!
    Ik maak mijn CC altijd met het recept van den boerinnenbond...dat van jou lijkt eenvoudiger (lees geen eiwit stijfkloppen).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekker! En ook die foto's van jouw recepten zijn altijd zo mooi. Echt al helemaal herkenbaar als "De Zuster Van".

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik sluit mij volledig aan bij wat eloleo zegt. Ze zien er zo trouwens mooier uit dan met van die fluo/3D-versiersels die je overal ziet!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik zou ze met plezier opeten. Heel mooie foto's, dus de cc zullen ook smaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ziet er zalig uit, ik moet ook nog eens trakteren op 't werk trouwens

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Haha, dat zeefke, hilarisch!!
    Je kan glazuur ook maken met enkel eiwit en bloemsuiker, dat is nog simpeler. Ze zien er in ieder geval heerlijk uit! Seg, die 'volle galow', hoe wordt dat uitgesproken?? Dat heb ik precies nog nooit gehoord...

    BeantwoordenVerwijderen