dinsdag 15 april 2014

Van Kenzo naar pennenzak.

Mega pennenzak2

Mijn baas (Oh, dat hoort ze niet graag!) volgt een opleiding interieurvormgeving en moet daarvoor allerlei technische tekeningen en schetsen maken. De ene keer in houtskool, dan weer in pen, potlood of balpen. Daarnaast zijn er nog de obligatoire maquettes die ineengeknutseld moeten worden en zoals u wel kan voorstellen, brengt dat een hele hoop potloden, pennen, gommen, latten en ander knutselmateriaal met zich mee. Een gewone pennenzak volstaat dan ook niet om heel het boeltje in te verzamelen.

Daarom maakte ik voor haar een iets grotere pennenzak.

Mega pennenzak


De buitenkant is gemaakt uit een vintage staal stof die mijn baas, ahum, mijn werkgever ongeveer twintig jaar geleden heeft overgehouden aan haar job als vertegenwoordiger in de modewereld. Het is een prachtig geweven stuk waar Kenzo sjaals mee maakte. De onderkant is van leer.

De binnenkant bestaat uit stevige baalkatoen. Ik heb speciaal voor een lichte voering gekozen wat het graven naar het juiste potlood gemakkelijker maakt. Er zit op verzoek ook nog een extra ritstvakje in om de houtskool in op te bergen.

Mega pennenzak 313 opmerkingen:

 1. Leuk dat je met haar stof hebt gewerkt. Mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Welke maten meet deze reuze etui?
  Ik heb namelijk een man die beroepshalve ook altijd veel mee op sleeptouw neemt en heeft gevraagd of ik eens zoiets in elkaar wil zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je 'baas' zal kunnen pronken !!!
  Dit is echt een schitterende etui,... klasse !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Dat verdient een loonsverhoging.

  BeantwoordenVerwijderen