donderdag 5 mei 2016

EEN LILI MAAR DAN ANDERS

Lili maar dan anders 1

Omdat ik overmorgen een workshop geef, maakte ik vandaag een Lili tas om alle stappen nog eens te overlopen. Kwestie van goed te weten waar ik mee bezig ben want mijn onvermogen om me te concentreren wil nog wel eens opspelen.

Ik gebruikte een stof die ik zelf verfde voor de buitenkant en een witte katoen van IKEA voor de voering. Omdat het beide maar flutstoffen zijn, stikte ik er nog een dikkere witte stof tussenin zodat het toch wat meer body krijgt.

De aparte bodemstof liet ik achterwege en maakte de tas uit 1 stuk. Ook de hengsels paste ik aan. In plaats van de hengsels rechtstreeks aan de tas vast te zetten, koos ik voor een combinatie van zeilringen en hengsels met musketons. Een geslaagd alternatief volgens mij. Het tasje binnenin maakte ik wel volgens het patroon en ook een tassenbodem werd voorzien.

Ik dacht deze stof te gebruiken omdat ik er anders niet meteen een doel voor had en omdat het toch maar een test-tas was. Uiteindelijk ben ik blij verrast met het uiteindelijke resultaat; het valt veel beter mee dan verwacht!

Lili maar dan anders 2

Lili maar dan anders 3

Lili maar dan anders 4

Lili maar dan anders 5

Lili maar dan anders 6


17 opmerkingen:

 1. Jeanne-Marie Vroomans5 mei 2016 om 22:00

  wauw! hele mooie tas en een superstofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. inderdaad wauw! Prachtige tas, het zomerse gevoel komt boven, op naar het strand! Maar ook heerlijk voor in de stad. Ja, een heel geslaagd exemplaar! PRACHTIG.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die zelfgeverfde stof... WAUW. Dat patroon... WAUW.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gave tas! Heb je textielverf gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap! Normaal ben ik niet zo voor een 'batiklook' (beetje het foute woord voor jouw techniek, doet het oneer aan) maar voor deze maak ik met plezier een uitzondering!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar how seg, wat een geweldige tas!! En ook : nu geeft ge de workshop van mijn dromen eindelijk en kan ik toch niet komen zeker, damn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Spijtig, ik had je er anders graag bij gehad. Zo gezellig!

   Verwijderen
 7. Helemaal eens met jozefien! Leuk zomers!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helemaal eens met jozefien! Leuk zomers!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zotjes hoe mooi ik die tas vind! Echt eentje voor in de boekskes!! En die musketons zijn een superzet, gewoon tassen blijven maken met ringen en dan gewoon de hengels verwisselen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ooooooooh, opnieuw weet je het weer scherp te fotograferen!! chapeau want dit is echt een hippe tas.

  BeantwoordenVerwijderen