zondag 12 juni 2016

EEN BOODSCHAPPENTAS IN ZWART & WIT

Big Whoop! bag

Telkens ik in de winkel aan de kassa sta, kom ik tot het besef dat een boodschappentas wel handig zou zijn. Meestal loop ik met een handtas en mijn handen vol koopwaar de winkel uit om dan op de parking nog te staan sukkelen met mijn autosleutels. Om zulke taferelen in de toekomst te vermijden maakte ik een praktische boodschappentas.

Ik koos stevig, wit katoen van IKEA en stikte hiervan een rechthoekige tas zonder voering. Het model is niet al te hoog, maar wel redelijk diep omdat ik dat voor zo een tas wel handig vind. Voor de hengsels gebruikte ik een oude katoenen riem en ik fleurde het geheel nog op met een in stift geschreven opschrift. Dit luidt 'Big Whoop!' en ik koos het omdat ik het toevallig deze week al tweemaal hoorde en ik het gewoon leuk vind klinken. Meer valt daar niet achter te zoeken.

Voor de letters gebruikte ik een Sharpie aangezien mijn textielstiften zo goed als leeg zijn. Dit ging redelijk goed alhoewel ze iets meer uitlopen op de stof en je van de dampen na een tijdje wat high wordt. Of dat laatste nu een voor- of nadeel is, is natuurlijk nog maar de vraag.

Big Whoop! bag

Big Whoop! bag

Big Whoop! bag

Big Whoop! bag

Stof: IKEA
Hengsel: oude riem C&A
Stift: Sharpie
Font: Markella via Creative Market
Soundtrack tijdens het naaien: Alfie Boe & Matt Lucas

19 opmerkingen:

 1. Echt zeg, nu maak je weeeeeer een tas die ik ook wil. Ik voel een halve Calimero-quote opkomen ;-)
  Echt schoon, boodschappen in stijl!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh deze is echt tof! Welk patroontje gebruikte je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is geen echt patroon, maar gewoon een rechthoekige lap stof. De afmetingen van de afgewerkte tas zijn ongeveer: 54 cm breed bovenaan, 34 cm hoog en 16 cm diep.

   Verwijderen
  2. Je hebt de hoeken extra verstevigd precies?
   Tuto please...?

   Verwijderen
  3. Extra versteviging is dat niet, ik heb gewoon de stof vast gestikt zodat de tas zijn vorm behoudt. Misschien laat ik het binnenkort wel eens zien in een tutorial. :-)

   Verwijderen
  4. oh dat zou super zijn. Want die hoeken zijn precies wel heel mooi!

   Verwijderen
 3. Zalig! Mijn handtas zit meestal propvol stoffen tasjes, maar echt handig is dat ook niet.
  Ik zou misschien ook eens zo'n hip exemplaar moeten maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Big whoop, de ideale quote voor de buik van een goedgevulde tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha, herkenbaar, ik moest gisteren aan een voorbijganger vragen om de sleutel uit mijn achterzak te vissen omdat mijn armen te vol gepropt waren. Kga me toch ook eens aan een tas moeten wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, herkenbaar, ik moest gisteren aan een voorbijganger vragen om de sleutel uit mijn achterzak te vissen omdat mijn armen te vol gepropt waren. Kga me toch ook eens aan een tas moeten wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een toffe boodschappentas! Ik heb op zich wel genoeg van die tassen, maar probleem is dat ik ze altijd thuis laat liggen :-S Deze ga ik alleszins wel onthouden (lees:pinnen :-) ). Ik woon sinds kort in de USA, en kwam hier al meermaals 'sharpies' tegen, maar kende dat dus eigenlijk niet. Gek dat ik dat hier dus tegenkom! Is dat dan eigenlijk zoals een textielstift? (ik googelde, of nee: ecosia'te het even, en vond wel dat het permanent is, maar over gebruik op textiel vond ik niet meteen iets... ik zag wel een sharpie textile marker, is het dat dat je gebruikte? Bedankt voor de leuke inspiratie alleszins! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal gezien gebruik ik hiervoor een textielstift, maar die waren zo goed als leeg en dus geen optie. De Sharpies schreven nog wel goed en omdat het 'permanent markers' zijn heb ik ze dus een keer op stof gebruikt. Het resultaat is best goed, maar hoe het er na een wasbeurt gaat uitzien, is nog af te wachten... Het zijn alleszins geen textiel-Sharpies die ik gebruikte.(die hebben ze niet in Belgiƫ :-()

   Ook nog merci voor de Ecosia-tip, dat ga ik eens wat beter bekijken!

   Verwijderen
 8. Herkenbaar! Ik ben een krak in het naar buiten sleuren van boodschappen zondee tas.

  BeantwoordenVerwijderen