woensdag 21 september 2016

TWEE BADCAPES


Deze zomer verwelkomden de buren hun eerste kindje: een dochtertje Vanessa. Dit verdient uiteraard een cadeautje en daarom maakte ik voor de mooie meid een superzachte badcape en twee bijhorende washandjes.

De fuchsia stof komt van Les Tissus du Chien Vert en is de meest heerlijke, dikke badstof ooit. De bloemetjesstof is een vintage flanel die ik hier al eerder gebruikte.

Dit patroon diende als inspiratie, maar ik volgde de instructies niet helemaal. De rand van de badcape werkte ik af met een flanellen boordje en ik maakte echte washandjes in plaats van wasdoekjes.

babycadeau-003

Niet alleen Vanessa zag het levenslicht, ook baby Juliette werd deze zomer geboren. Van haar mama kreeg ik in het begin van het jaar twee mega grote rollen kunstleer en omdat het ene plezier het andere waard is, gaf ik heel graag iets terug.

Dus ook de kleine Juliette kreeg een badcape. Eentje zonder bies, maar wel met een achterkant uit patchwork. De stoffen zijn een verzameling katoentjes in witte en blauwe tinten uit mijn stoffenkast, hun herkomst ken ik spijtig genoeg niet meer. Het pakje werd nog voorzien van een labeltje en kon dan de post op.

Welkom in de wereld, Juliette en Vanessa!

babycadeau-001
*******
Ondertussen werk ik hard verder aan de nieuwe site, maar spijtig genoeg gaat niet alles even vlot. Het meeste werk is al gedaan, alleen het importeren van al mijn oude blogberichten gaat niet. En met niet bedoel ik helemaal-langs-geen-kanten-nada-noppes-error-en-time-out-meldingen NIET. Een week ben ik er al mee bezig en mijn geduld is helemaal op aan het geraken! Ik probeerde al verschillende alternatieven en chatte met de helpdesk van mijn hostingprovider, maar zonder resultaat. Dus als iemand de gouden tip heeft, please let me know!!!!!! Zoals ik hierboven als schreef, het ene plezier is het andere waard, dus een beloning hoort er uiteraard bij!

Update: Na veel proberen ben ik er -met de nodige omwegen- in geslaagd om alles te importeren! Woehoe!

6 opmerkingen:

 1. Helaas, WordPresskennis is niet iets waarover ik beschik. Anders was mijn online verhaal waarschijnlijk ook al verhuisd ;-) Maar ik hoop dat degene met de gouden tip een baby'tje heeft! Want deze capejes moeten wel heerlijk zijn om te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kei schoon, die capekes. Prachtig geboortecadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon gerief, die washandjes k zou mij der zelf mee wassen hè moest
  Ik die krijgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel mooie geschenkjes zeg! zien er heerlijk zacht en totaal baby-proof uit! prachtig! ik kan je helaas ook niet helpen met de technische dingen, maar hopelijk komt er gauw de juiste tip! succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, die roze flanellen vintage variant… gròte liefde!
  En nee, Wordpress… nog minder dan niks ken ik ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelfgemaakte geboortecadeaus zijn echt dingen die gekoesterd worden!
  Voor je blogstress: ga eens piepen bij http://verbeelding.org/cursussen/

  BeantwoordenVerwijderen